×
CASSTRÖM LARS FÄLT LOCK BACK FOLDING KNIFE N690  - 1
  • CASSTRÖM LARS FÄLT LOCK BACK FOLDING KNIFE N690  - 1
  • CASSTRÖM LARS FÄLT LOCK BACK FOLDING KNIFE N690  - 2
  • CASSTRÖM LARS FÄLT LOCK BACK FOLDING KNIFE N690  - 3

CASSTRÖM LARS FÄLT LOCK BACK FOLDING KNIFE N690

1199,2 kr
Sista produkten i lager

En mycket kraftig fällkniv från Casström utvecklad tillsammans med överlevnadsexperten Lars Fält. Kniven vann första pris på Blade Show i Atlanta i USA, sommaren 2019 (Collaboration of the Year Award) trots den hårda konkurrensen i kategorin!

Det är mycket kompetent och stabil fällkniv som klarar allt från matberedning, täljjobb och för jägaren som vill ha en kompakt kniv med i skogen. Fällkniven klarar upp till 90% av vad en vanlig fastbladskniv klarar men i ett format som lämpar sig för vardagsbruk och det finns därför nästan ingen anledning att någonsin lämna hemmet utan den.

2108240937109

Information

Typ av verktyg
Kniv

Bladbredd: 2,9 cm
Bladlängd: 7,5 cm
Bladtjocklek: Ca. 3 mm
Hårdhet: 58-59 HRC
Skaft/Handtag: Masurbjörk
Slipning: Skandinavisk slipning
Stål: Verktygsstålet Böhler N690 (Rostfritt)
Total längd: 18 cm / 10,5 cm
Varumärke: Casström
Vikt: Ca. 110 g

Bladet är tillverkat i starkt rostfritt verktygsstål och har en skandinavisk slipning som gör kniven lätt att tälja med och gör det enkelt att slipa kniven med rätt vinkel. Skaftet är tillverkat i utvald masurbjörk med mycket skönt grepp.
Den kraftiga konstruktionen med ett starkt ”Back Lock” lås i kombination med det skandislipade bladet gör kniven mycket hållbar och pålitlig för generellt vildmarksbruk och i eventuella nödsituationer.

Om stålet N690: Är ett koboltberikat rosttrögt stål från Österrikiska Böhler. N690 delar vissa egenskaper med andra koboltberikade stål, t.ex. ATS-55 och VG-10. Kobolten ökar slitstyrkan i bladet tack vare den jämna strukturen.

Om Lars Fält: Lars Fält är en levande legend inom överlevnad och uteliv, och har hunnit skriva en mängd böcker i ämnet. Han grundade Försvarets överlevnadsskola och var dess chef under många år. Förutom erfarenhet som utbildare inom svenska försvaret är han är även utbildad överlevnadsinstruktör vid engelska SAS och amerikanska Special Forces, samt har deltagit som instruktör vid olika utländska förband från arktiska Canada till ökenområden i Australien.

Du kanske också gillar: