En elmotor till din båt är ett mer miljövänligare alternativt och ger en nästintill ljudlös upplevelse på sjön. Vi har olika modeller och storlekar på våra elmotorer för att passa just din båt. Det finns i två olika utföranden, en elmotor som du har i fören som styrs med en fjärrkontroll eller fotpedal, eller så kan du ha en elmotor i akterspegeln.

En viktig del att tänka på är att inte alla elmotorer klarar saltvatten utan då behöver du en som är helt saltvattenbeständig som Minn Kota Riptide-serien.

Hur stark elmotor bör jag ha?

Den vanligaste frågan vi får här på Fiske & Outdoor är hur man mäter hästkrafter på en elmotor, och riktigt så enkelt är det inte. Det är fler faktorer som spelar in som vind, vågor och vikt på besättning samt båt. Men för enkelhetens skull har vi ett exempel: en mindre båt runt 4 meter kan man med en mindre elmotor (Minn Kota C2 30-40lbs) och ett 75Ah batteri färdas i cirka 1h vid full effekt (full gas), du får givetvis fler timmar på sjön om du drar ner effekten.

Vi på Fiske & Outdoor vill att du som kund ska känna dig nöjd och vi garanterar hög servicenivå för alla våra kunder. Vill du ha hjälp med elmotor till din båt? Eller kanske vill du beställa från Comstedt via oss? Hör gärna av dig via telefon: 036 – 333 60 07 eller maila till oss på shop@fiskeoutdoor.com

Elmotorer

Produkt tillagd i önskelista