Välkommen till vinter- och isfiske sektionen hos oss på Fiske & Outdoor. Vinterfisket bedrivs som namnet antyder på vintern och när det varit minusgrader ett par dagar så att isen är tillräckligt tjock för att man ska kunna gå på den.

Till isfiske behöver man en isbill om isen är lite tunnare men om isen är tjock behövs oftast en rejäl isborr. Beroende på vad man fiskar efter så brukar pimpling vara den metod som är mest populär. Man brukar pimpla efter fisk som abborre, regnbåge & röding. Det brukar oftast räcka med ett klassiskt pimpelspö men för att öka känslan kan man också använda sig utav en mindre haspelutrustning som är lämpad till vinterfisket.

Isfisket efter gädda och gös brukar man oftast använda ett ismetespö som är kortare än en vanligt haspelspö med rejäl ryggrad. Till ismetespöt behöver du en ismeterulle och här behövs bara ren pålitlighet på att den håller samt bra broms. Några finesser som linuppläggning, kullager och liknande behövs inte på rullen då du inte kastar ut beten på samma sätt som på öppet vatten. För det allra enklaste brukar man använda angeldon när man metar efter gädda och gös. Ett angeldon är komplett med lina, krok, nappindikator och pangmekanism. 

Utrusning och tillbehör till pimpelfiske

Vi på Fiske & Outdoor vill att du som kund ska känna dig nöjd och vi garanterar hög servicenivå för alla våra kunder. Vill du ha hjälp med att komma igång med isfiske? Eller kanske vill du ha tips på vilket fiske som passar just dig. Hör gärna av dig via telefon: 036 – 333 60 07 eller maila till oss på shop@fiskeoutdoor.com

Vinterfiske

Produkt tillagd i önskelista