Hos oss på Fiske & Outdoor hittar du ett brett urval på haspelrullar för att passa just ditt fiske. Det allra första man kommer i kontakt med brukar vara haspelrullen för att det är så pass enkelt men ändå bra. Är du ny på fiske skulle vi rekommendera dig att börja med en haspelrulle för att få in tekniken och vänja dig hur allting känns. Storleksmässigt beror helt på vad du fiskar för art, ditt spö och hur tunga beten du kastar. Nedan finner du en liten tabell som är bra att utgå ifrån.

Storleksguide
500-1000: Det lättaste spinnfisket och funkar även klockrent till pimpelfisket efter arter som abborre, regnbåge, öring och harr.
2500: Den bästa allround storleken där du kan fiska nästan alla arter. Även det mest populära valet till jiggfisket efter abborre, gös, lax, regnbåge, havsöring, gädda m.m.
3000: Lite större än 2500 där du får på mer lina och lite mer bromsstyrka. Perfekt till gös och havsöring.
4000-5000: Kraftfullare bromsstyrka och större spolar så du får på grov flätlina. Perfekt till gäddfisket.
6000+: Det allra kraftfullaste haspelrullarna som används främst till det tyngre havsfisket som stor torsk, sej och hälleflundra. Denna storlek används också till karpmete.

Förvara och ta hand om din haspelrulle på rätt sätt för att öka hållbarheten samt att den går jämnt. Spänn upp bromsen när du slutat fiska, torka av och förvara din rulle torrt i rumstemperatur. Smörj upp din rulle emellanåt.

Vi på Fiske & Outdoor vill att du som kund ska känna dig nöjd och vi garanterar hög servicenivå för alla våra kunder. Behöver du hjälp med din nästa haspelrulle? Hör gärna av dig via telefon: 036 – 333 60 07 eller maila till oss på shop@fiskeoutdoor.com

Haspelrullar

Produkt tillagd i önskelista